FEROCLEAN
Za čiščenje metalnih površin nudi Petrofer širok izbor visoko kvalitetnih industrijsko čistilnih sredstev. Razviti so na podlagi raziskav in tehnologije, ob upoštevanju ekologije in varnosti, da izdelki izpolnjujejo vse zahteve sodobnega čiščenja. Petrofer čistilna sredstva zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in manj vzdrževanja. Petrofer ponuja ustrezno čistilno sredstvo, kot individualen proizvod ali prilagojeno sistemsko rešitev za proizvodni proces.

FEROCLEAN N – NEVTRALNA ČISTILA
Za čiščenje metalnih površin pri vmesnih fazah na proizvodnih linijah in končnem pranju. Tekoči izdelki z odlično začasno zaščito pred korozijo. Ne tvorijo motečih ostankov soli in so zato pogosto uporabljeni v 1-sistemski coni brez izpiranja. Petrofer nevtralna čistilna sredstva so odlični demulgatorji, tako da je dobro ločevanje tujega olja zagotovljeno.

FEROCLEAN A – ALKALNA ČISTILA
Uporabljajo se tam kjer je potrebna visoka čistost kovinskih površin, na primer, pred galvanizacijo ali emajliranjem in tam kjer je veliko zasušenih nečistoč, starih olj in pigmenta, ki jih je potrebno odstraniti.

FEROCLEAN L – OGLJIKOVODIKI
Kot alternativa čistilnim sredstvom iz halogeniranih ogljikovodikov nudi Petrofer čistilna sredstva na bazi ogljikovodikov, brez hlapov. So brez motečega vonja, klora, fluora in aromatskih spojin. Uporabljajo
se izključno za razmaščevanje površin.

FEROSEPT
Baktericidi in fungicid proti bakterijam in plesnim v emulzijah in z vodo mešljivih tekočinah.

FEROCLEAN-CS
Sistemsko čistilno sredstvo s kombinacijo razkužila in učinkom čiščenja za obdelovalne stroje in stroje za kaljenje. Uporablja se lahko med postopkom obdelave.

CONTRAFUM
Serija sredstev proti penjenju vodo mešljivih hladilno mazalnih sredstev in sredstev za toplotno obdelavo.

SABOCLED
Za določanje bakterij v vodo mešljivih hladilno mazalnih in kalinih tekočinah.